Memiş: Teröre İnat Kenetleneceğiz
08 Ocak 2017, Pazar

Genel Başkanımız Metin Memiş, terör saldırılarında insanlığın yüzlerce kez, binlerce kez öldürüldüğünü, terörü öven, terörü destekleyen, teröre alkış tutanlara inat milletimizle birlikte sağduyulu olacak ve birbirimize daha çok kenetleneceğimizi söyledi.
 
Teşkilat Eğitim Toplantılarımızın 6. sı Genel Başkanımız Metin Memiş’in konuşmasıyla başladı. Konuşmasında terör saldırılarını kınayan ve terörün amacına ulaşamayacağını söyleyen Memiş, “Hangi durumda olursa olsun masumlara yönelik bu saldırıların adı terördür. Amasız, fakatsız, tereddütsüz şekilde bizleri ayrıştırmaya, bizleri kaosa sürüklemeyi hedefleyen terörün her türlüsüne lanet olsun diyoruz. Terörü öven, terörü destekleyen, teröre alkış tutanlara inat aziz milletimizle birlikte sağduyulu olacak ve birbirimize daha çok kenetleneceğiz.” Şeklinde konuştu. Bir ve birlik olup ülkemize sahip çıkacağımızı söyleyen Memiş, asla bu cennet vatanı böldürtmeyeceğimizi, bayrağımızı indirtmeyeceğimizi, Allah-u Ekber sesini dindirtmeyeceğimizi ifade etti. 

 

YAŞANANLAR, KAPİTALİZM VE EMPERYALİZMİN BUHRAN SENARYOSU
Terörün azgınlaşmasının dünyadaki gelişmelerden bağımsız olmadığını söyleyen Memiş, şu anda yaşananın insanlığa ölüm, kan, gözyaşı ve yoksulluktan başka hiçbir şey vermeyen kapitalizm ve emperyalizmin sahiplerinin ortaya koymak istedikleri buhran senaryoları olduğunu kaydetti. 
Sömürü düzeni ile mücadele eden tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Metin Memiş, “Vampir devletler, Türkiye’nin insanlığa yeni bir yol önermesinden endişe ediyor, Türkiye’nin insanlığa öncülük etmesinden, model olmasından korkuyorlar.  Çünkü çöken kapitalizm ve emperyalizmi allayıp pullayıp yeniden insanlığa yutturmak istiyorlar.” dedi.

 

 

TEK ENGEL OLARAK TÜRKİYE’Yİ GÖRÜYORLAR
Dünyayı kendilerine köle yapmak isteyenlerin önlerinde tek engel olarak Türkiye’yi gördüğünü söyleyen Memiş, “Gezi olaylarında içerideki maşalarıyla iş tuttular, olmadı. 17-25 Aralık yargı darbesine çanak tuttular, olmadı. FETÖ hainlerini kullanarak 15 Temmuz alçak darbe planlarını hayata geçirmeye kalkıştılar yine olmadı. Ne yapsalar boş!” şeklinde konuştu. 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarıyla gurur duyduğunu da dile getiren Memiş, 15 Temmuz gecesi, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak Türkiye’nin tüm şehirlerinde sokaklara indiğimizi kaydetti. 

 

DARBE İLE YAPAMADIKLARINI TERÖRLE ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Darbe ile yapamadıklarını terör saldırıları gerçekleştirmek istediklerini ve ülkemize diz çöktürmek istendiğini ifade eden Memiş, “Suriye’de Türkiye’yi yalnız bırakıyorlar. Eli kanlı terör örgütlerine açıktan silah yardımı yapıyorlar. Halep’ten 40 bin kişinin tahliyesi büyük Türkiye’nin eseridir. Suriye’de ateşkesin ilan edilmesi büyük Türkiye’nin kararlılığıdır. Türkiye’ye, artık bölgede önemli bir aktör olmasının, batıdaki ve daha batıdaki sözde büyük devletleri boşa çıkartmasının bedeli ödetilmek isteniyor. Türkiye olarak, yedi düvele karşı yeni bir Çanakkale savaşı veriyoruz. Büyük bir kurtuluş, diriliş ve medeniyet mücadelesi içindeyiz. Hiçbir güçten korkmuyoruz, korkmayacağız.” dedi. 

En büyük güç kaynağımızın birliğimiz ve inancımız olduğunu da söyleyen Memiş, “Ne kadar bölmek isterlerse her bölgede o kadar birleşeceğiz, ne kadar parçalamak isterlerse birbirimize o kadar kenetleneceğiz.” şeklinde konuştu.

Memur-Sen ve Sağlık Sen olarak, merhamet diplomasisinin öncülüğünü yürüttüğümüzü söyleyen Memiş, bu anlayışla dünyadaki bütün mazlumların ve mağdurların yardımına koştuğumuzu, onların sesini dünyaya duyurduğumuzu belirtti. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE DEMOKRASİ TABANA YAYILACAK
Geçmişimize, değerlerimize sahip çıktığımız gibi, ülkemizin geleceğini de son derece önemsediğimizi söyleyen Metin Memiş, ilk vereceğimiz sınavın demokratik, sivil, özgürlükçü Yeni Anayasa yapma seferberliği olduğunu kaydetti. 
Bu seferberliğin kısmen başladığını söyleyen Memiş, “Mecliste kabul edilen anayasa değişikliğini önemsiyoruz. Değişiklikle; Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk geliyor, sorumsuz cumhurbaşkanı dönemi bitiyor. Yürütme iki başlılıktan kurtuluyor, yürütmenin hızı artıyor. Askeri yargı kaldırılarak yargıdaki çift başlılık sona erdiriliyor. Demokrasi tabana daha fazla yayılacak. Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak, bu düzenlemeleri son derece değerli buluyoruz. Milletin iradesiyle oluşacak, milletin kalemiyle yazılacak ve milletin onayıyla yürürlüğe girecek Yeni Anayasa’da kamu görevlilerine siyaset ve grev hakkı istiyoruz.  Toplu sözleşme kapsamının sınırsız olmasını, emeklilere sendika hakkı verilmesini istiyoruz.” dedi.

İNSANA VE GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ
Sendikal konulara da değinen Genel Başkanımız Memiş, teşkilat eğitim toplantıları ile insana yatırım yaptığımızı, insana yapılan yatırım ise geleceğe yapılan yatırım olduğunu kaydetti. 240 bin üyenin nasıl kazanıldığını ve ne anlam ifade ettiğini bildiğimizi söyleyen Memiş, “Bu üye sayısı; sendikacılıkta ilkleri yapmanın,  sağlık ve sosyal politika alanında büyük projelerin altına imza atmanın karşılığıdır. Bugünkü başarımız, sendikacılıkta ezberleri bozmanın ödülüdür. SASAM Enstitümüzü kurduk. Akademik sendikacılık alanında ürettiğimiz akademik bilgilerin bereketidir. 240 Bin üye sayısı; Toplu sözleşmelerde enflasyonun üzerinde zam almanın, onlarca kazanım üretmenin karşılığıdır. Bu başarı; Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Muğla’ya akıtılan alın terimizin karşılığıdır.” şeklinde konuştu.

 

TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ
Konuşmasında kazanımlarımızı da dile getiren Genel Başkanımız, yıpranma payının hayata geçmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, sözleşmeli statüde görev yapan bütün çalışanların kadroya alınması taleplerinin takipçisi olacağımızı ifade etti.

6. Teşkilat Eğitim Programına Isparta, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova şube yönetimlerimiz ve temsilcilerimiz katılıyor.

PAYLAŞ :