Eş Çakırgil: Bir Millet Uyanıyor
04 Mart 2016, Cuma

Star Gazetesi Köşe Yazarı Selahattin Eş Çakırgil, bir milletin uyandığını, bu uyanmanın yeni oluşumlara vesile olacağını söyledi.

Sendikamız tarafından düzenlenen Teşkilat Eğitim Toplantıları’nın 4. Toplantısı’nda şube yönetim kurulu ve temsilcilerimize yönelik “Son 300 Yıl ve Geleceğin Türkiye’si” bir konferans veren Eş Çakırgil, son 300 yılın önemli gelişmelere şahit olduğunu ifade etti. Osmanlı’nın hasta adam olarak tanıtılması ve bunu müteakip yaşanan gelişmelerle yıkılışının planlandığını ifade eden Eş Çakırgil, Osmanlı mirasına sahip çıkan ve değerlerini benimseyip yükselten bir nesil ve milletin uyanmaya başladığını kaydetti.



Bu milletin uyanmasının bölgemizde önemli gelişmelere vesile olacağına inandığını ifade eden Selahattin Eş Çakırgil, “Kendisine biçilen rolü benimsemek yerine kendi dünyasını kurmak isteyen bir nesil geliyor. Ebu Eyüp El Ensari, İstanbul surlarına geldiğinde 85 yaşındaydı. Kendi inandığı dünyasını kurmak için yollara düştü. Bugün yapılması gereken de budur. Yıllardır bu millete biçilen hayat yaşandı. Uyanan millet, kendi dünyasını kuracak” şeklinde konuştu.



Konferansın sonunda Genel Başkanımız Metin Memiş, Selahattin Eş Çakırgil’e günün anısına plaket verdi.



PAYLAŞ :